n3fen's blog

jueves, septiembre 29, 2005

World Press Photo 2005



Del 22 setembre al 16 d'octubre de 2005
World Press Photo 2005
Espai Aparador del CCCB

Organitza: Photographic Social Vision
Produeix: World Press Photo
Col·labora: CCCB
Patrocina: Iniciativa BMW per a la innovació

L'exposició World Press Photo 2005, coneguda arreu del món per ser la principal mostra itinerant de fotoperiodisme, exhibeix les obres guanyadores del concurs anuals World Press Photo, que enguany celebra el 50è aniversari.

Cada any, un jurat internacional independent format per tretze membres tria les fotografies guanyadores entre les enviades per fotoperiodistes, agències, diaris i fotògrafs de tot el món. Les fotos participen en 11 categories: notícies d'actualitat, temes d'actualitat, personatges d'actualitat, esports, fotos d'acció, reportatges d'esports, temes contemporanis, vida diària, retrats, naturalesa i art i entreteniment. Aquest any han participat en el concurs 4.266 fotògrafs de 123 països, que han presentat imatges dels fets ineludibles de l'actualitat, com ara la guerra a l'Iraq, el tsunami o la crisi a Haití, però també dels moments bonics i insospitats que ofereix l'esport, la naturalesa o la vida quotidiana en qualsevol punt del planeta.

L'exposició anual de les fotos guanyadores es pot veure cada any en 80 ciutats de 40 països, amb la condició que totes les obres es puguin exhibir sense cap mena de censura. A més de mostrar les millors fotografies del 2004, es pot interpretar com un document històric dels esdeveniments principals de l'any passat. El fet que milers de visitants d'arreu del món vegin aquesta exposició fa palès el poder de la fotografia per ultrapassar les fronteres lingüístiques i culturals.

World Press Photo aporta imatges per a la memòria col·lectiva, imatges impactants que han canviat, moltes vegades, el transcurs de la història i l'opinió pública.

Entrada gratuïta

Més informació: http://www.photographicsocialvision.org

3 Comments:

Blogger Gerard Amela i Camprubí dijo...

S'hi haurà d'anar, no??

9:04 p. m.  
Anonymous Anónimo dijo...

Doncs sip, hi vaig anar divendres passat. La veritat és que la exposició val la pena. Hi ha fotografies realment bones... evidentment, n'hi ha més d'una molt impactant; tots sabem que la major part de notícies estan realcionades amb la desgràcia humana, de manera que se't posen els pèls de punta en més d'una ocasió. Cada grup de fotografies porta una "breu" explicació que ens ubica. Així doncs, si ens volem llegir totes les explicacions ens podem tirar tota la tarda mirant la exposició, pero crec que amb una mica menys d'una hora et fas una bona idea.

Salutacions a tothom.

1:45 p. m.  
Blogger garcía-gálvez dijo...

Bien merecida la reseña sobre World Press Photo 2005.

Cualquier apasionado a la fotografía disfrutará con la visita.

12:03 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home